Röviden

Pályázat és koncertek a Roma Évadban

A Gozsdu-udvarban a Roma Évad következő kiemelkedő eseménye szeptember 25-én (pénteken) 19 órakor a Váradi Roma Café és 26-án (szombaton) Bangó Margit koncertje lesz. Szintén itt hirdetik meg az évadod átívelő tehetségkutató pályázatot dal-, fotó- és dokumentumfilm-kategóriában. (Munkatársunktól)

Ma este adják át a színikritikusok díját

A színházi szezon indulását jelző fontos esemény az egyik legrangosabbnak számító szakmai elismerés, a Színikritikusok Díjának átadása, amelyet az 1997-ben alapított a Színházi Kritikusok Céhe. A tagok legalább évi kilencven magyar nyelvű - hazai és határon túli - premier megtekintése után, 14 kategóriában szavazhatnak. Az idei díjátadóra szeptember 25-én 20 órakor kerül sor a Thália Színházban. (Munkatársunktól)

A Gayan Uttejak Orchestra a Fesztivál Színházban

Szeptember 26-án este a hindu-mohamedán és a klasszikus ázsiai zenék, a különleges előadások kedvelőit várják a Művészetek Palotájába: Hortobágyi László és a Gayan Uttejak Orchestra (GUO) koncertje este fél nyolckor kezdődik. A GUO fellépései nemcsak a mai ízléshez igazított zenéről szólnak, a látvány minden esetben éppolyan fontos - így lesz ez a szombat esti koncerten is. (S. M.)

Rotary Irodalmi Díj, másodszor

A Rotary Club október 9-én ismét átadja a Rotary Irodalmi Díjat (RID), méghozzá a Duna Televízió és a Duna II Autonómia élő televíziós gálaműsorának keretében. Az elismerést a Budapest-Tabán Rotary Club alapította 2008-ban. A nyertes egy emlékplakettet és hárommillió forintot kap. Tavaly Lator László részesült ebben a szerencsében. Az idei három legesélyesebb író-költő nevét szeptember 30-án sajtótájékoztatón ismertetik, a nyertes neve azonban majd csak a gálaesten derül ki. (Cs. L.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.