Élesztőmentes joghurtos cipó
Sütési idő: 40 perc
Hozzávalók 1 cipóhoz: 300 g teljes kiőrlésű biotönkölyliszt, 100 g sima liszt, 150 ml joghurt, 150 ml kefir, 2 ek. citromlé, 3/4 kk. szódabikarbóna, 1 kk. tengeri só
A lisztben jól elkeverjük a szódabikarbónát és a sót. A citrom levét elkeverjük a joghurttal, majd a kefirrel együtt a liszthez adjuk. Kevés liszttel egy kicsit meggyúrjuk, majd cipót formázunk belőle. Előmelegített (220 oC) sütőben 15 percig sütjük, majd 200 oC-ra csökkentjük a hőmérsékletet és még 25 percig sütjük. Miután megsült, bespricceljük vízzel, majd konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni, hogy finomra puhuljon.