Csokis dióskosár szilvás habbal

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 személyre:

Diós kosárhoz: 1 ek. sima liszt, 1 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 50 g vaj, 100 g barna nádcukor, 40 g durvára tört dió, 2 tk. fekete/fehér szezámmag

Szilvás habhoz: 200 ml habtejszín, 8 db szilva, 3 ek. barna nádcukor

Csokoládékrémhez: 60 g étcsokoládé, 1 ek. barna nádcukor, 25 g vaj, 1 ek. tej

A sütőt 175 oC-ra előmelegítjük.

Egy edényben összekeverjük a diós kehely hozzávalóit, összegyúrjuk, négy részre osztjuk, először golyókat, majd a tenyerünkkel korongokat készítünk belőlük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, jó meszsze egymástól, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg a széle kicsit meg nem barnul.

Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni a korongokat, majd még melegen ráhelyezzük a kompótos tálkák szájára, és a tenyerünkkel a korong élét kissé nyomva és tömörítve beleegyengetjük a tálkába, hogy hűlés közben a tészta felvegye a kompótos tálka formáját. Hagyjuk, hogy ott görbüljön, ahol szeretne.

Míg a kosárkák hűlnek, a vajat víz felett megolvasztjuk, majd a cukrot, a tejet és az étcsokoládé-kockákat is beleolvasztjuk.

Jól összekeverjük, majd a már kihűlt kosarakat belemártjuk és ezt is hagyjuk kihűlni.

A szilvát apró darabokra vágjuk, a cukorral pépesre főzzük, majd hagyjuk telesen kihűlni.

Adagonként 1 evőkanálnyi szilvalekvárból és 50 ml habtejszínből mixerrel habot készítünk és a csokoládés-diós kosárkákba töltjük.

Jó étvágyat!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.