Röviden

Bővül a Szoborpark

A dél-budai Memento Parkba kerül a szekszárdi tanácsköztársasági emlékmű, és a tervek szerint visszaállítják a város főterén a trianoni emlékhelyet. Horváth István (Fidesz) polgármester elmondta: lakossági kezdeményezésre megvizsgálták a szekszárdi emlékhelyek történelmi aktualitását. Ennek nyomán Makrisz Agamemnon 1919-es emlékművét a kommunista diktatúra emlékeinek parkjába szállítják. (MTI)

Fejlődne Aquincum

Európai uniós forrásból kívánják fejleszteni az Aquincumi Múzeumot, hogy növeljék idegenforgalmi vonzerejét, látogatottságát. A főváros a 417 millió forintos beruházáshoz 300 milliót az uniótól remél, a maradékot pedig a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Történeti Múzeum biztosítaná. A beruházás során bővítenék a kiállítási épületet, növelnék a Romkert bejárható területét, és új egyedi látványelemeket hoznának létre. (MTI)

Versmondó verseny

Ötven és hetven év közötti amatőröknek hirdet versmondó versenyt az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár. A szavalóversenyre jelentkezőktől három verscím beküldését várják, amelyek közül
a helyszínen választ majd a Bács Ferenc vezette zsűri. A rendezvényt október 10-én délelőtt tíz órától rendezik meg a könyvtár épületében, a jelentkezéseket október 5-ig várják ugyanott. A legjobb versmondók könyvjutalomra számíthatnak. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.