Röviden

Levél a hitveshez

Levél a hitveshez címmel rendeznek Radnóti-konferenciát szeptember 25. és 27. között Abdán. Ennek keretében pénteken délelőtt fél tizenegytől Jordán Tamás színigazgató vezényletével a Rábca töltésénél álló abdai Radnóti-emlékhelynél mintegy ötszáz diák és érdeklődő együtt elmondja a Levél a hitveshez című verset. (Munkatársunktól)

Muzeális rövidfilmek

Többek között Jancsó Miklós, Huszárik Zoltán, Keleti Márton és Sára Sándor alkotásait vetítik az Örökmozgó Filmmúzeum ma induló magyar rövidfilm-történeti sorozatán; az előadásokkal kiegészített programsorozat az első átfogó magyar rövidfilm-válogatás, amelyen igazi filmtörténeti kuriózumokkal ismerkedhet meg a közönség. (MTI)

Kovách-konferencia

A néhány éve elhunyt jeles aradi történész, Kovách Géza munkásságának számbavételére tesznek kísérletet a Békés Megyei Levéltár által szervezett konferencián szeptember 18-án, Sarkadon kiemelkedő erdélyi és magyarországi történészek részvételével. Kovách Géza 1925-ben szüle-tett Székelyudvarhelyen, Kolozsvárott szerzett történelem-néprajz-földrajz szakos diplomát. Noha Aradon középiskolai tanárként dolgozott, nagy történészi életművet teremtett. A gazdaság- és társadalomtörténet, a hétköznapok története felé fordult, és népszerűsítő formában is igen sokat írt. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.