Szedres süti

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 30-35 perc

Hozzávalók: 120 g sima liszt, 80 g vaj, 24 szem szeder, 100 g barna nádcukor, 3 dl tej, 3 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor (2 tk.), csipetnyi tengeri só, porcukor

A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. Egy edényben mixerrel kikeverjük a cukrot, a vajat és a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.

A tésztát hat-nyolc darab kisebb, kivajazott sütőformába töltjük.

A szedret megmossuk, majd egy edényben kevés porcukros liszttel elkeverjük.

Formánként 3-4 szedret teszünk a tésztába, majd előmelegített sütőben (a forma mélységének függvényében) 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Szedres süti
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.