Szedres süti
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 30-35 perc
Hozzávalók: 120 g sima liszt, 80 g vaj, 24 szem szeder, 100 g barna nádcukor, 3 dl tej, 3 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor (2 tk.), csipetnyi tengeri só, porcukor
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. Egy edényben mixerrel kikeverjük a cukrot, a vajat és a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
A tésztát hat-nyolc darab kisebb, kivajazott sütőformába töltjük.
A szedret megmossuk, majd egy edényben kevés porcukros liszttel elkeverjük.
Formánként 3-4 szedret teszünk a tésztába, majd előmelegített sütőben (a forma mélységének függvényében) 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Szedres süti