Kakukkfűves burgonya mézes brokkolival

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók:

a Burgonyához: 5-6 db burgonya, 1 ek. friss kerti kakukkfűlevél, 1 tk. morzsolt rozmaring, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1/2 tk. kurkuma, 1/2 tk. só

a Brokkolihoz: 1 db közepes fej brokkoli, 2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, 50 g törökmogyoró, 2 ek. méz, 2 csipet csili, 1/2 tk. só

A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A kakukkfüvet, a kurkumát, a sót és a rozmaringot egy mozsárban jól összenyomkodjuk, hozzáöntjük az olajat és jól elkeverjük.

A burgonyát jól megmossuk, hosszában négy részre vágjuk, majd a vágott oldalával lefelé egy kiolajozott tepsibe tesszük, majd 1-1 kávéskanál fűszeres olajjal meglocsoljuk.

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kiveszszük a tepsit a sütőből, átfordítjuk a másik vágott oldalára is, és még 10 percig sütjük.

A mogyorót egy mozsárban darabosra törjük, majd egy serpenyőben egy kicsit megpörköljük.

Egy edényben elkeverjük a mézzel, a sóval és a csilivel.

Miután elkészült a burgonya, a serpenyőben kevés olajon a virágaira bontott brokkolit pár percet sütjük, majd hozzáadjuk a mézes mogyorót, keverünk rajta néhányat és ízlésesen tálaljuk.

Kakukkfüves burgonya mézes brokkolival
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.