Kakukkfűves burgonya mézes brokkolival
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók:
a Burgonyához: 5-6 db burgonya, 1 ek. friss kerti kakukkfűlevél, 1 tk. morzsolt rozmaring, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1/2 tk. kurkuma, 1/2 tk. só
a Brokkolihoz: 1 db közepes fej brokkoli, 2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, 50 g törökmogyoró, 2 ek. méz, 2 csipet csili, 1/2 tk. só
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A kakukkfüvet, a kurkumát, a sót és a rozmaringot egy mozsárban jól összenyomkodjuk, hozzáöntjük az olajat és jól elkeverjük.
A burgonyát jól megmossuk, hosszában négy részre vágjuk, majd a vágott oldalával lefelé egy kiolajozott tepsibe tesszük, majd 1-1 kávéskanál fűszeres olajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kiveszszük a tepsit a sütőből, átfordítjuk a másik vágott oldalára is, és még 10 percig sütjük.
A mogyorót egy mozsárban darabosra törjük, majd egy serpenyőben egy kicsit megpörköljük.
Egy edényben elkeverjük a mézzel, a sóval és a csilivel.
Miután elkészült a burgonya, a serpenyőben kevés olajon a virágaira bontott brokkolit pár percet sütjük, majd hozzáadjuk a mézes mogyorót, keverünk rajta néhányat és ízlésesen tálaljuk.