Tonhalas félhold

Sütési idő: 25 perc

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 12 darab félholdhoz: 1 csomag friss leveles tészta (Lidl)

Töltelékhez: 1 db tojás, 1 db tonhalkonzerv (~150 g), 1/2 db lilahagyma, 1/2 db citrom leve, 1 tk. szárított bazsalikom, 2 tk. reszelt torma, 10 szem fekete olajbogyó, 1/4 kk. tengeri só, 1 kk. vaj kenéshez, 2 tk. szezámmag szóráshoz

A sütőt 175 oC-ra előmelegítjük.

Egy kör alakú, kb 7-8 cm átmérőjű tésztaszaggatóval (üvegpohár is megfelelő) a vékonyra kinyújtott leveles tésztából korongokat szaggatunk.

A fekete olajbogyót és a hagymát felaprítjuk. A hozzávalókat összekeverjük, és 1-1 kiskanállal a korongokra teszünk belőle. A korongok széleit minden félbehajtás előtt (egy kanál végével) bevizezzük, majd ráhajtjuk a tonhalas halmocskára, és pikkelyesen jól összenyomjuk.

Megkenjük vajjal, majd megszórjuk szezámmaggal.

Sütőben 25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tonhalas félhold
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.