Tonhalas félhold
Sütési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 12 darab félholdhoz: 1 csomag friss leveles tészta (Lidl)
Töltelékhez: 1 db tojás, 1 db tonhalkonzerv (~150 g), 1/2 db lilahagyma, 1/2 db citrom leve, 1 tk. szárított bazsalikom, 2 tk. reszelt torma, 10 szem fekete olajbogyó, 1/4 kk. tengeri só, 1 kk. vaj kenéshez, 2 tk. szezámmag szóráshoz
A sütőt 175 oC-ra előmelegítjük.
Egy kör alakú, kb 7-8 cm átmérőjű tésztaszaggatóval (üvegpohár is megfelelő) a vékonyra kinyújtott leveles tésztából korongokat szaggatunk.
A fekete olajbogyót és a hagymát felaprítjuk. A hozzávalókat összekeverjük, és 1-1 kiskanállal a korongokra teszünk belőle. A korongok széleit minden félbehajtás előtt (egy kanál végével) bevizezzük, majd ráhajtjuk a tonhalas halmocskára, és pikkelyesen jól összenyomjuk.
Megkenjük vajjal, majd megszórjuk szezámmaggal.
Sütőben 25 perc alatt aranysárgára sütjük.