Madonna után is lesz élet

A héten Budapestre érkezik a kaméleon popkirálynő, Madonna. Szombati show-jával azonban korántsem ér véget az idei könnyűzenei koncertszezon, jó néhány világsztár érkezik még hazánkba.

Az elmúlt hetek bizonytalansága után nemrég eldőlt, hogy az eredeti helyszínen, a Kincsem Parkban tartják meg Madonna budapesti koncertjét augusztus 22-én. Úgy tűnik, attól sem kell tartanunk, hogy a szlovénekhez hasonlóan mi is koncert nélkül maradunk - ljubljanai fellépését nemrég mondta le az énekesnő, hivatalosan logisztikai problémák miatt, nem hivatalosan állítólag azért, mert a tervezett 63 ezer jegy helyett alig hétezer fogyott. A pontos hazai jegyeladási adatok üzleti titoknak számítanak, de a szervezők annyit elárultak: 50 ezer embert várnak a helyszínre, és a jegyek legnagyobb része már a rajongóknál van.

Nem csak a nézők száma nagy, a produkció is hatalmasnak ígérkezik. A 2500 négyzetméteres színpadot öt napon át építik, és közel ezerfős személyzet dolgozik azon, hogy a show tökéletes legyen - akár áramszünet esetén is, az áramot ugyanis saját generátorok adják. Madonna mellett egy nyolctagú kísérőzenekar, négy vokalista, húsz táncos, és egy négytagú orosz-roma zenekar lép színpadra.

Alig néhány nappal Madonna után, augusztus 31-én egy másik legenda látogat el szintén első alkalommal Magyarországra, a Papp László Budapest Sportarénába: Leonard Cohen neve nem mindenki számára cseng ismerősen, de negyvenéves karrierje alatt a kanadai előadó összehozott néhány klasszikus slágert - viszont talán ennél is fontosabb, hogy világsztárok vallják őt zenei példaképüknek, olyan művésznek, aki hatással volt a munkásságukra.

Ez pedig nem kis teljesítmény, tekintve, hogy Cohen nem is zenésznek készült: fiatalon ígéretes íróként, költőként indult a karrierje, és már jóval elmúlt harminc, amikor elkezdte énekesi pályáját. S hogy még ma is a fiatalok kedvence, arra bizonyíték például tavalyi, sikeres koncertje a többnyire fiatalok által látogatott Glastonbury fesztiválon. Igaz, tavaly kezdődött világkörüli turnéjára 14 évet kellett várni, így a rajongók mindenhol megrohamozták a pénztárakat, amint elkezdték árusítani a belépőket.

Leonard Cohen augusztus 31-én lép színpadra

Szeptember elején érkezik Anastacia, aki ezúttal a Syma Rendezvénycsarnokban lép színpadra. A fekete hangú fehér énekesnőnek titulált Anastacia több mint 25 millió lemezt adott már el olyan slágereknek köszönhetően, mint az I'm Outta Love, a Not That Kind, a Paid My Dues, vagy a Why'd You Lie To Me. Néhány éve járt már nálunk, ezúttal legújabb, Heavy Rotation című lemezét is hallhatjuk.

A hónap végén, szeptember 29-én valószínűleg elsősorban az idősebb korosztály képviselői váltanak jegyet az arénába, hiszen a több évtizede a pályán lévő Demis Roussos ad koncertet. A görög szülőktől Egyiptomban születetett énekes, aki az Aphrodite's Child után szólóban folytatta, szintén új, sok év szünet után elkészített albumával érkezik, amellyel a hatvanas évek rockzenéjéhez tér vissza.

B. B. King és egy cigarettapapír (Zig-Zag) előtt akart tisztelegni névválasztásával az az amerikai blues-rock formáció, amely végül is ZZ King helyett ZZ Top néven kezdett zenélni negyven éve. Billy Gibbons (ének, gitár), Dusty Hill (baszszusgitár) és Frank Beard (dob) még ma is együtt zenélnek. Idén épp az Aerosmith-szel közös turné után folytatják egyedül a koncertezést, és október 15-én este a Papp László Budapest Sportarénába is eljutnak.

Eredetileg október 22-re tervezték Eros Ramazotti budapesti fellépését, de technikai okok miatt néhány nappal később, november 3-én lép az aréna színpadára az olasz énekes. Eros, bár olaszul énekel, 36 millió eladott lemezzel büszkélkedhet, és egyéni slágerei mellett duettet énekelt például Tina Turnerrel, Cherrel, Anastaciával, Joe Cockerrel. Három éve egyszer már telt házas koncertet adott Budapesten, amit minden bizonnyal idén is megismétel.

November 11-én egy kicsit idősebb "szépfiú" érkezik: Tom Jones közeledik a hetvenhez, de koncertjei a mai napig tele vannak lendülettel, energiával, jó kedvvel. A több mint negyven éve színpadon lévő dél-walesi énekes rengeteg slágert mondhat magáénak, a legismertebb talán a Delilah, de valószínűleg mindenki hallotta már a későbbiek közül az If I Only Knew-t vagy a Sexbomb címűt - merthogy Tom Jones mindig meg tud újulni.

Leonard Cohen augusztus 31-én lép színpadra
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.