Röviden

Elment a dzsesszdobos

Hetvenhat éves korában elhunyt Rashied Ali, kiváló dzsesszdobos. Mintegy negyven évet felölelő pályafutása során olyan előadókkal dolgozott együtt, mint John Coltrane, Don Cherry, Albert Ayler, Alice Coltrane és Archie Shepp. Az utolsó években alapította meg a The Rashied Ali Quintet formációt, melynek idén jelent meg a Live in Europe című albuma. (MTI)

Elhunyt Sulyok Vince

77 éves korában Oslóban elhunyt Sulyok Vince költő és műfordító, az oslói egyetemi könyvtár nyugalmazott könyvtárosa, aki 1957 óta élt Norvégiában. Több verseskötete jelent meg magyarul, most van nyomdában Budapesten Vérezni kezd a tenger c. utolsó gyűjteménye. Számos magyar író és költő művét fordította norvég nyelvre, illetve norvég költők és Borisz Paszternák verseit magyarra. (Munkatársunktól)

Hetvenhét film versenyez Miskolcon

Összeállt az idei CineFest, azaz a miskolci Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiváljának versenyprogramja; 5 kategóriában 77 alkotást vetítenek a borsodi megyeszékhelyen, a Művészetek Házában szeptember 11. és 20. között. Miskolcon 2004-ben rendezték meg először a 35 éven aluli filmesek nemzetközi mustráját. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.