Pesztós zöldbab

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személy részére: 400 g friss zödbab, 250 g csavartészta, 100 g bolgár szirén sajt, 400 g tejföl, 3 ek. pesztó, 1/2 tk. cayenne bors, 30 g vaj

A tésztát félig megfőzzük. A zöldbabot jól megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ferdén 2-2,5 cm hosszú darabokra vágjuk.

Vajon 5 percig pároljuk, megszórjuk cayenne borssal, majd elkeverjük a tésztával.

A tejfölt és a sajtot jól elkeverjük a pesztóval.

A tésztát és a zöldbabot hőálló üvegedénybe tesszük, majd ráöntjük a tejfölös pesztót. Kicsit megnyomkodjuk a tetejét, majd díszítjük néhány kávéskanál pesztóval és zöldbabbal.

Előmelegített, 180 oC-os sütőben 30 percig sütjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.