Kovászos biotönkölykenyér

Sütési idő: 50 perc

Előkészület: kovász: 1 nap; összeállítás: kb. 15 perc

Hozzávalók 400 g-os kenyérhez: 200+50 g bio teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 dl víz, 0,5 kk. barna nádcukor, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 0,5 kk. tengeri só

Egy pohárban egy kávéskanál lisztet elkeverünk 0,5 dl vízzel és a cukorral. Lefedjük frissen tartó fóliával és 1 napot hagyjuk állni.

A kovászhoz keverjük a 200 g lisztet a sót és az olajat, majd meggyúrjuk a maradék 50 g liszttel. Cipót formázunk belőle, beolajozzuk a külső felületét, majd kiolajozott kenyérforma közepébe tesszük, lefedjük frissen tartó fóliával és kelesztjük 8 órát.

Lefedjük alufóliával, majd előmelegített (250 oC) sütőben (egy edénybe tegyünk vizet a sütőbe) 30 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát és 15-20 perc alatt barnára sütjük.

Miután megsült, bespricceljük vízzel, majd konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni, hogy finomra puhuljon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.