Borsóval töltött tészta sajtágyon
Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személy részére: 300 g zöldborsó, 1 ek. liszt, 6-8 db óriás kagylótészta, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 400 ml natúr joghurt, 12 dkg Edami sajt, 10 dkg márványsajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. zsálya, 1 kk. pirospaprika, 1 kk. tengeri só
A tésztát félig megfőzzük, majd vágódeszkára tesszük, hogy egy kicsit kihűljön.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk majd egyenletesen elosztva beleszórjuk a lisztet.
1 percet pirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót, a felaprított hagymákat, felöntjük a joghurt felével és kis lángon 2-3 percet pároljuk.
Egy jénai edény alját olajjal kikenjük, majd belehelyezzük a sajtszeleteket.
A kagylókat megtöltjük a borsóval, és a borsós oldalával lefelé rátesszük a sajtágyra.
Öntsünk rá egy-egy evőkanálnyi joghurtot, majd morzsoljunk rá márványsajtot.
Fedjük be egy-egy szelet sajttal, majd öntsünk rá ismét 1-1 evőkanál joghurtot.
Előmelegített, 175 oC-os sütőben 30 percig sütjük.