Mogyorós Cantuccini

Elkészítési idő: 1 óra

Sütési idő: 25 perc + 20 perc

Hozzávalók: 300 g rétesliszt, 200 g barna nádcukor, 150 g törökmogyoró, 1 citrom reszelt héja, 2 db tojás sárgája, 1 kk. sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor

A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük.

A tojást és a cukrot összekeverjük és géppel habosra dolgozzuk (kb. 5 perc).

Hozzákeverjük a citrom héját és a mogyorókat.

A lisztben elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.

Jól összedolgozzuk. A tepsiben sütőpapíron 3-4 cm széles, 30-40 cm hosszú, 2 cm vastag, lapos tésztakígyót készítünk.

Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd 5 percet hagyjuk hűlni.

Ujjnyi széles szeletekre szeljük, majd mindkét oldalát még 10-10 percig aranysárgára sütjük.

Tejeskávéba vagy édes desszertborba mártogatva fogyasztjuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.