Mogyorós Cantuccini
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 25 perc + 20 perc
Hozzávalók: 300 g rétesliszt, 200 g barna nádcukor, 150 g törökmogyoró, 1 citrom reszelt héja, 2 db tojás sárgája, 1 kk. sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük.
A tojást és a cukrot összekeverjük és géppel habosra dolgozzuk (kb. 5 perc).
Hozzákeverjük a citrom héját és a mogyorókat.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
Jól összedolgozzuk. A tepsiben sütőpapíron 3-4 cm széles, 30-40 cm hosszú, 2 cm vastag, lapos tésztakígyót készítünk.
Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd 5 percet hagyjuk hűlni.
Ujjnyi széles szeletekre szeljük, majd mindkét oldalát még 10-10 percig aranysárgára sütjük.
Tejeskávéba vagy édes desszertborba mártogatva fogyasztjuk.