Barackos puffancs
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Hozzávalók 4 személy részére (12 db): 200 g rétesliszt, 6 db őszibarack, 2,5 dl víz, 100 g vaj, 2 ek. barna nádcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 db tojás sárgája, 1 zacskó vaníliás cukor
A sütőt 175 oC-ra előmelegítjük. A vizet felmelegítjük, a vajat beletesszük, levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percet hűlni.
Hozzákeverjük a lisztet, majd a tojást, a citromhéjat és a cukrot is. Géppel simára mixeljük, majd a masszát habzsákba töltjük.
Egy muffin sütőformába 1-1 csepp olajat teszünk, majd beletöltjük a tésztát úgy, hogy az a forma 2/3-áig érjen.
Előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A barackokat megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A puffancs tetejét levágjunk, egy szelet barackot teszünk rá, porcukrozzuk, majd tejszínhabot nyomuk rá, és végül ráhelyezzük a "kalapját".