Tabu, te bitang, ó!

Nagyjából már a spájzba se tudunk anélkül bemenni, hogy a baracklekvár mellett ne tűnnének fel a kor ünnepelt szereplői, Bódy Szylvy, Schobert Norby és Judy, remélem, jól írtam a nevüket, viszont nincs ezzel probléma, színes élet, szimplifikált tartalom, kúlság, legföljebb azt hiszem, részeg vagyok és látomásom van, amikor ifjú kollégámnál az Eszmélet című folyóiratot látom. Eltévedtél, Peti? Hanem azon tűnődöm mostanság, hogy lehet-e még ezt fokozni? Értsd: mivel tölthetők meg még azok a felületek, amelyek - klasszikus értelemben vett sztárok hiányában - már így is félelmetesen semmilyen történeteket rikoltoznak szerte kicsiny hazánkban?

Valóban arra a tartalomra vevők-e inkább az emberek, amely hozzávetőleg semmiről nem szól, és ha igen, meddig tágítható a témaföldolgozás határa? E heti témánk az RTL Klub szülte Reflektor magazin volna, ámbátor aligha tárhatnánk föl mélységeiben a kérdést, ha nem szemezgetnénk a nemrégiben indult online csatorna, a Tabu TV kínálatából. Ez az adó - rivalizálva a Reflektorral - ilyesmikkel csigázza a figyelmet: "Réka elköltözése is csupán egy médiaszülemény volt. Nem költözött el otthonról soha a büdös életben! Egyszer elmondta egy interjúban, hogy volt egy nehéz korszak, egy este elment, és néhány óra autókázás volt, amikor újragondoltuk a kapcsolatot. Az egy este elmentből már elköltözött lett, már válás volt, tehát tulajdonképp a szorzás így működik." (Schobert N. felesége és a család nehéz periódusáról.) "Annyira nem vagyok csajos, hogy akár egy napra is bevegyem magam egy szépségszalonba. Csak akkor járok ilyen helyekre, ha nagyon muszáj. Kozmetikushoz például kéthavonta járok, de gyantáztatni muszáj, főleg nyáron, télen viszont azért annyira nem." (Kunovics Katinka énekesnő a szépítkezésről.) "Én nem nagyon mozgok az éjszakában, csak ha egy-egy számomra fontos rendezvény van. Ennek ellenére nem jellemző, tehát nincsen olyan bevett szokás, hogy pénteken vagy szombaton megyek a barátnőimmel valahova, vagy kéthetente, háromhetente, esetleg havonta." (Szekeres Nóra műsorvezető konklúziója.)

Talán ennyiből is kitetszik, hogy a Reflektor szerkesztőinek mind nehezebb dolguk van nézőámítás tárgyában. Levy például régóta jóban van Pokrivtsák Mónival, de a Mindig mellettem című dal föléneklése előtt "jósnő segítségét is kérte a partner kiválasztásához". A jósnő, persze, rögvest Mónit látta meg az üveggömbben, minek nyomán a páros már búgta is nekünk, a misztikus elemekben eztán még inkább hívő fogyasztóknak a rezümét: "Holnap is így legyen, ébredj mindig mellettem!" Hogy a Détár Enikő és István Dániel által elkövetett felkonfok nem ennyire, hm, lineárisak, hanem tréfásak-csavartak, az már szinte természetes is. "Nagy Ervin hazugsággal hódít. A színész nőket környékez meg, akiket nemcsak ágyába csalogat be, de pénzüket is kicsalja a tárcájukból" - szól a Kamélon című film kapcsán forgatott anyag fölvezetése, és nagyon reméljük, a "Gyűjtsünk szegény Isaurának" országában nevezett színészt nem böködték oldalba a közértben, hogy micsoda gonosz alak maga! Ugyanakkor Orosz Barbival az történt, hogy a tanyán fölült egy lóra, és lovagolt.

Az Oroszok már a spájzban vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.