Sárgarépás sajtos kifli

Előkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók: 200 g sima liszt, 200 g rétesliszt, 50 g liszt a gyúráshoz, 2 kk. száraz élesztő, 0,5 kk. barna nádcukor, 0,5 dl meleg víz, 3+1 db tojás, 1 kk. tengeri só

Töltelékhez: 100 g Trappista vagy Eidami sajt, 50 g vaj, 1 db közepes sárgarépa

A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. Fél dl meleg vízben elkeverjük a barna cukrot, hozzákeverjük az élesztőt, majd letakarjuk a poharat egy frissentartó fóliával.

A 3 tojást és a lisztet összekeverjük, és amikor már az élesztőn 1 ujjnyira nőtt a hab, a liszthez keverjük. A kapott lágy tésztát jól összegyúrjuk, beolajozzuk, majd frissentartó fólia alatt pihentetjük 20 percet.

A sajtot és a sárgarépát lereszeljük, elkeverjük benne a vajat, kissé megsózzuk, ízlés szerint fűszerezhetjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), majd 8 részre vágjuk. A sárgarépás sajtból 1-1 evőkanálnyit teszünk a tésztára, egyenletesen elosztjuk rajta, majd felcsavarjuk.

Kelesztjük 10 percet, majd 200 oC-os sütőben 25 percig sütjük.

Megkenjük a tojás sárgájával, megszórjuk kevés sóval és lenmaggal, bespricceljük vízzel, majd sütjük még 5 percig.

Fogyasztás előtt két réteg konyharuha alatt hagyjuk langyosra kihűlni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.