Őszibarackos sült túrótorta
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 25+30 perc
Hozzávalók:
Tésztához: 100 g sima liszt, 100 g rétesliszt, 2 db tojás, 1 zacskó sütőpor, 2 ek. barna nádcukor, 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
Töltelékhez: 500 g túró, 3 ek barna nádcukor, 1 db őszibarack, 2 ek. mazsola, 1 db tojás, 50 ml főzőtejszín, 1 db citrom reszelt héja, 1 dl jázminrizs, 2 dl tej
Díszítéshez: 2 db őszibarack, 1 zacskózselatin, 1 dl gyümölcslé (multivitamin vagy 100% őszilé), 1,5 dl víz, 1 kk. barna nádcukor
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, majd óvatosan belekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és az olívaolajat. Egy magas oldalú (szorítópántos) tepsit kivajazunk és beleöntjük a tésztát.
Az előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
A rizst kevés olajon fehérre sütjük, majd a 2 dl tejet hozzáadjuk, felforraljuk és lefedve 15-20 percet állni hagyjuk.
A barackot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a túróval a rizzsel és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd a kisült piskótára tesszük.
Egyenletesen elsimítjuk, majd 30 percig sütjük.
A zselatinport 1,5 dl vízben, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a gyümölcslét és főzzük 1 percig, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
A barackokat meghámozzuk, a szeleteket a tortára rakjuk, majd a zselés gyümölcslével egyenletesen beborítjuk.
Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten, vagy hűtőben hagyjuk kihűlni.