Áfonyás zabkása mandulával és tökmaggal

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 személy részére: 150 g biozabpehely, 200 g áfonya, 6 dl tej, 2 ek. mandula vagy/és tökmag, 2 ek. barna nádcukor vagy méz

Egy edényben tejet forralunk, majd a zabpelyhet belekeverjük és 15 percig kis lángon főzzük.

Hozzákeverjük a mandulát, tökmagot és még 5 percig főzzük, majd elkeverjük benne az áfonyát, lefedjük és állni hagyjuk 15 percig.

Kisebb tálkákba szedjük. Melegen is, hűtve is fogyaszthatjuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.