A Muzsikás az esőerdőkért

A Muzsikás zenekar is föllép a Malajziához tartozó Borneó szigetén az Esőerdő Világzenei Fesztiválon (Rainforest World Music Festival), amely péntektől vasárnapig tart. A dél-kínai-tengeren fekvő Borneó két tartománya közül az északnyugati Sarawakban, a dzsungel szívében tartják a háromnapos fesztivált a világ minden részéből érkezett 16 együttes részvételével.

Kelet-Közép-Európából a Muzsikáson kívül egy lengyel zenekar lép föl, Európa más régióiból finn, francia és portugál zenészeket hívtak meg, de a helyieken kívül többek között marokkói, tanzániai, chilei, kínai, egyesült államokbeli és új-zélandi muzsikusok is szerepelnek.

A www.rainforestmusic-borneo.com című honlapon a fesztivál résztvevőit bemutató szövegben olvasható, hogy a Muzsikás 35 éves múltra tekint vissza, ők az első olyan magyar népzenei együttes, amely tradicionális népzenét játszik eredeti formában, úgy, ahogy azt Bartók Béla lejegyezte a XX. század elején.

A Muzsikás Malajzia után július 21-én Horvátországban a Zágrábi Nyári Estek nevű világzenei fesztiválon lép föl Petrás Mária énekessel és a Tóth Ildikó-Farkas Zoltán táncospárral a felsővárosi múzeum udvarán. A zenekar négy nagysikerű koncertet adott a norvégiai Forde Folklor Festivalon, július elején Petrás Mária énekessel és a Mérai Hagyományőrző Tánccsoport három párjával. A fesztiválon 23 országból 300 fellépő vett részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.