Táncévadkezdet meglepetésekkel

Ingyenes, szabadtéri táncórákkal és meglepetésszerű táncprodukciókkal fogják népszerűsíteni a kortárs táncot Budapest közterein augusztusban és szeptemberben.

- A nagyközönség számára a kortárs tánc többnyire homályos és nehezen érthető, ezért kevesen járnak el előadásokra. Ezen szeretnénk változtatni - mondja Kőhegyi Ilona, az egyik ötletgazda és szervező. Szeretnék megmutatni, hogy a kortárs táncban rengeteg stílus megfér egymás mellett, hogy a tánc nemcsak sportnak kitűnő, de játékos, közvetlen kulturális élmény is lehet. Ezért Body Moving - Mozgásban! címmel rendeznek programsorozatot a nyár végén Budapesten: ezzel szeretnék "megnyitni" a színházi és tánciskolai szezont.

A programsorozat első része a Tánc Mindenkinek nevet kapta. Augusztus 8-án, 15-én, 22-én és 29-én, szombat délutánonként öt órától estig a Gödör Klub füves parkjában óránként más-más stílusú ingyenes, nyitott órákat tartanak a tai chitől, a funkys, street dance-os elemeket felvonultató stílusokig, a kortárs technikákig. A Body Moving második része a Tánckommandó lesz szeptember 3-6. között. Ekkor a város forgalmas helyein, tereken, kávézókban, kerthelyiségekben táncművészek, társulatok adnak elő spontán koreográfiákat, bemutatják a különböző stílusokat, irányzatokat, generációkat, és megválaszolnak minden, tánccal, tánciskolákkal, társulatokkal kapcsolatos kérdést. (S. M.)

A folyamatosan bővülő programok listája a http://bodymoving.freeblog.hu oldalon olvasható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.