Sárgarépás süti citromos mascarpone-krémmel

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 45 perc

Hozzávalók:  150 g rétesliszt, 50 g simaliszt, 200 g sárgarépa, 1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 ek. barna nádcukor, 1 dl tej, 5 g vaj, 3 db tojás

Krémhez: 100 g porcukor, 125 g mascarpone, 50 ml habtejszín, 1 citrom héja

A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A tojás sárgáját, a reszelt sárgarépát és a nádcukrot elkeverjük a liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral és a tejjel.

A tojás fehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan egy evőkanállal a lisztes keverékbe keverjük.

Egy kilisztezett kenyérformába beleöntjük és 45 percig sütjük.

A habtejszínt felverjük, majd elkeverjük benne a citrom lereszelt héját és a mascarponét, és hűtőbe tesszük.

A sütit hagyjuk kihűlni majd a citromos krémmel ízlés szerint tálaljuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.