Sárgarépás süti citromos mascarpone-krémmel
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 45 perc
Hozzávalók: 150 g rétesliszt, 50 g simaliszt, 200 g sárgarépa, 1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 ek. barna nádcukor, 1 dl tej, 5 g vaj, 3 db tojás
Krémhez: 100 g porcukor, 125 g mascarpone, 50 ml habtejszín, 1 citrom héja
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A tojás sárgáját, a reszelt sárgarépát és a nádcukrot elkeverjük a liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral és a tejjel.
A tojás fehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan egy evőkanállal a lisztes keverékbe keverjük.
Egy kilisztezett kenyérformába beleöntjük és 45 percig sütjük.
A habtejszínt felverjük, majd elkeverjük benne a citrom lereszelt héját és a mascarponét, és hűtőbe tesszük.
A sütit hagyjuk kihűlni majd a citromos krémmel ízlés szerint tálaljuk.