Tomboló siker volt a győri táncbiennále

New Yorkba kapott meghívást a Győri Balett - adta hírül a New York Times. Az együttes nyolc alkalommal mutatja be Sztravinszkij-estjét, azon belül a Petruska, valamint a Tavaszi áldozat című előadást. Győrött egyébként a napokban fejeződött be a táncbiennále.

A tánc fővárosának számító Győrött tomboló sikert értek el a hétvégén fellépő együttesek. Győrött tizenegy évvel ezelőtt rendezték meg először a Magyar Táncfesztivált. Ez a seregszemle most is minden második évben várja a legjobb hazai előadásokat. 2007 tavaszától kezdődően azonban a páratlan esztendőkben sem marad táncprogram nélkül a város: ilyenkor nemzetközi biennálét szerveznek.

A Purimot már bemutatta New Yorkban a Győri Balett
A Purimot már bemutatta New Yorkban a Győri Balett

Kiss János, a Győri Balett igazgatója szerint ez a mostani, négynapos táncünnep saját társulatuk harmincadik születésnapi rendezvénysorozatának a nyitánya volt. Állva tapsolt a közönség az alapító, Markó Iván jelenlegi társulatának, a Magyar Fesztivál Balettnek. A Győri Balett és a Budapest Klezmer Band a Purim című előadással ünnepelte, hogy ez a közös alkotás a nagy érdeklődés miatt már 10. éve műsoron lehet.

Román Sándor tánctársulata, az Experidance a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is bemutatkozott. Láthatták a nézők a Magyar Állami Népi Együttes Labirintus című műsorát, a keddi zárónapon pedig nagyszabású gálaestre került sor, melyen a szegedi, a pécsi, a győri együttes mellett színpadra lépett az Aalto Ballett Theater Essen és a Szlovák Nemzeti Balett is. Vendégszerepelt a Miskolci Nemzeti Színház Tánckara Kramer György vezetésével, rajtuk kívül Ladányi Andrea és Borlai Gergő is.

Kiss János csütörtökön jelentette be: a Purimmal a New York-i Joice színházban már sikerrel vendégszereplő együttes ismét meghívást kapott az amerikai városba. A New York Times a győriekről készült fotóval harangozza be, hogy a magyar együttes ezúttal Sztravinszkij-estjével jövő januárban nyolc alkalommal lép fel az Egyesült Államokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.