Feta sajtos csiga
Előkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók: 100 g sima liszt, 100 g rétesliszt, 50 g liszt a gyúráshoz, fél csomag (3,5 g) száraz élesztő, 1 kk. barna nádcukor, 0,5 dl meleg víz, 2 dl tej, 2 db tojás sárgája, 1,5 kk. tengeri só
Töltelékhez: 100 g feta sajt, 1 ek. olívaolaj, 1 kk. szárított bazsalikom, 10 szem fekete olívabogyó
Locsoláshoz: 0,5 dl tej, 1 kk. só
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük.
A fél dl meleg vízben elkeverjük a barnacukrot, majd az élesztőt. Letakarjuk a poharat egy frissen tartó fóliával.
A tojássárgáját, a sót, a lisztet és a tejet összekeverjük, majd amikor már az élesztőn 1 ujjnyira nőtt a hab, a liszthez keverjük.
Jól kidolgozzuk a tésztát, majd pihentetjük 20 percet.
Vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), majd rákenjük a feta sajtból, bazsalikomból készült tölteléket, és megszórjuk a vékony karikákra szeletelt olívabogyókkal.
Felcsavarjuk, majd 3 cm vastagságúra szeleteljük.
Állítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán egymás mellé, lefedjük fóliával és kelesztjük 30 percet, majd 200 oC-os sütőben megsütjük.
A tejben elkeverünk 1 kk. sót, és amikor már félig megsültek a csigák (kb. 15-20 perc), meglocsoljuk a sós tejjel.