A sorozatsztár hallgat

Monte-Carlóban már a 49. tévéfesztivált tartották június 7-11. között. Tévé- és dokumentumfilmek, valamint sokféle műfajú sorozatok versenyét, amelyből a közönség sokat nem láthat, de a zsűrik - egy magyar tagjuk volt, Eszenyi Enikő - lelkesen értékelik és egy részüket elismerik. Filmfesztiválokhoz szokott tudósítóként hiába kerestem a vetítőket, tényleg csalódtam, hogy a beválogatott műsorokat csak videoszobában lehet elérni. Csupán egy nagyvásznas vetítést rendeztek: a True Blood - Inni és élni hagyni második szezonja nyitórészének a világpremierjét. (Sajnos kreátora, Alan Ball még csak meg sem tudja közelíteni a Sírhant művek színvonalát.)

A rendezvény fő helyszíne, a Grimaldi Forum áttetsző konferenciapalota, kék borítású antik bútorokkal, amelyeket a rend kedvéért átlátszó fólia véd. Az igazi élet az épület első emeletén folyik, európai és amerikai tévésztárok itt adják zsinórban az interjúkat. Egyetlen óriási légtér, bele lehet fülelni a beszélgetésekbe, ebédtájt koccintani, mondjuk Kyle MacLachlannel, (aki inkább a Twin Peaks miatt érdekes, mintsem az éppen általa promotált Született feleségek miatt) és elviccelődni vele, hogy minden újságíró ugyanazt kérdezi tőle: ki ölte meg Lora Palmert?

Nem volt ennyire barátságos a "lostos" Matthew Fox, aki leginkább egy kifacsart narancsra emlékeztetett. Hiába faggatták a kollégák, hogy mi lesz a Lost vége, nem állt kötélnek. Sőt, még heccelt is mindenkit: tudja, de úgysem mondja meg. Persze érthető: "ha kifecsegném, értem jönne egy furgon, és soha többé nem kerülnék elő".

A pörgést Jennifer Love Hewitt és kedvese, a humoristaként ismert Jamie Kennedy fokozta. A színész a Szellemekkel suttogó negyedik évadjában csatlakozik a stábhoz (a távozó Jay Mohr helyett), bár ez a hazai nézőt még nem érinti (itt csak a harmadik szezon megy). Egy csapat helyszínelő is jött a milliomosok városába. Eric Szmanda (CSI: Las Vegas) például szabadkozott, hogy belekerült Marilyn Manson botrányos videoklipjébe, s hogy nem nézi a többi Helyszínelők-változatot. Mint például a New York-it, amelyet Hill Harper - Obama évfolyamtársa a Harwardon - képviselt. A Csillagközi Romboló egyik főszereplőjét, Tricia Helfert pedig figyelmeztetni kellett: nehogy lelője a sorozat végét, mert a befejező negyedik szezon még nem jelent meg Magyarországon.

Actress Isabelle Adjani poses with Prince Albert II of Monaco after receiving the best actress award during the awards ceremony for the 49th Monte Carlo television festival in Monaco June 11, 2009.
Actress Isabelle Adjani poses with Prince Albert II of Monaco after receiving the best actress award during the awards ceremony for the 49th Monte Carlo television festival in Monaco June 11, 2009.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.