A nap kritikája (Trencsényi): A halottak alapján

Mint azt a televízióból és a bulvársajtóból megtudtuk, Gáspár Győző beszállt a koporsóbizniszbe. Szerdán, az RTL Klub Reggeli című műsorában ezt a következőképpen indokolta: "Négy dolog megy most Magyarországon: az élelmiszerbolt, a kocsma, a prostitúció és a temetkezés". Addig jó, amíg Gáspár Győző nem jön rá, hogy a politika is viszonylag jól megy. Mert ha rájön, menthetetlenül pártot alapít, védsereget szervez mellé, majd azok élén belovagol Brüsszelbe, hogy az Európa Parlament ülésén Romantic-slágerekkel szórakoztassa az egybegyűlteket.

"Halni halnak az emberek, ez nem titok." Gáspár Győző

Belátom, gyenge élcek ezek, csupán azt leplezem velük, hogy hiába a sajtóban eltöltött évek, egyre értetlenebbül és sutábban mozgok a média világában. Képtelen vagyok dekódolni a bulvárhuncutságokat, felmérni, hogy a televízió képernyőjén ki mond igazat, ki füllent, ki az, aki valóban sültbolond, ki az, aki meg csak szórakoztatásiból tesz úgy, mintha az lenne.

Azért van remény, talán még nekem is kitisztulhat a fejem, akad ugyanis olyan tanfolyam, amely segíthet ebben. Mint azt az említett reggeli műsorból megtudtuk: Gáspár Győző lánya, Evelyn egy nyári táborban "médiát fog oktatni". "Elmondja azt, kérem szépen, hogy öt éven át hogy' viselkedtünk a kamera előtt", skiccelte fel Győzike az egyelőre még kissé vázlatos tantervet, de nem állíthatjuk, hogy ezzel az információval sarkaiból fordította ki az adásmenetet. A két műsorvezető, az egykori szépségkirálynő, Horváth Éva, valamint Csonka András kacagott egy jót, aztán viszszaterelte a szót a koporsókereskedelemre. "Kűggyé nekem halottakat, adok százalékot!", mondta később vigyorogva Győzike, aki amúgy bármit mondhat, ezt Kepes András róla készített portréműsorából is tudjuk. Amit kiejt a száján, azt a bulvárlapok címlapon hozzák, az olvasók, nézők pedig garantáltan zabálják, az olvasottsági, nézettségi mutatók szerint legalábbis.

Mellesleg a televízióban nem csak ő, de bárki bármit mondhat, most hagyjuk a politikusokat, elég, ha csak a távműtéteket végző csodadoktorokra, a Cool TV életvezetési tanácsokat osztogató pornószínészeire vagy mondjuk Sebeők alanyi filozófusra gondolunk. Aki a napokban, Szilágyi János beszélgetős műsorában elárulta, hogy azt kell figyelnünk, van-e rajta sapka. Ha van, akkor ő éppen médiabohóc, de ha nincs, vegyük őt komolyan.

Amennyiben a recept Gáspár Győzőre is igaz, akkor - sapka rajta nem lévén - őt az idézett reggeli műsorban komolyan kellett vennünk, így azt a párbeszédet is, amelyet az egykori szépségkirálynővel folytatott. "Éva, a szemfedélbe' négyféle anyagom van, a csipkés, a...", így a show jelenleg koporshow-ban utazó hazai ásza, de Horváth Éva izgatottan akasztotta meg: "...nagyon szeretném látni, ki is próbálnám!" Gáspár Győző frappánsan gurította tovább a beszélgetés fonalát: "Tudod, mit szoktam? A múltkor befeküdtem a koporsóba, és azt mondtam: drága jó Istenem, adjál még nekem öt évet ebben a sikerben. És tudod, mit mondott a koporsó(!)? Oké, Győző!"

Cuki történet. Evelyn biztosan tanítani fogja.

Győző és családja
Győző és családja
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.