Röviden

Nagykorú a Tilos

A Tilos Rádió idén ünnepli fennállásának 18. születésnapját, az évfordulót - vasárnapig - fesztivállal ünnepli a Dürer-kertben. A folyam délutánonként kerti programokkal indul. Felállítják a szokásos Tilos-pultot, ahol logóval emblémázott tárgyak vásárlásával lehet hozzájárulni a Tilos mindennapi működéséhez, és lesznek a helyszínen készülő, élő közönségtalálkozók is. A kertben a Tilos legjobb szakácsai főznek, esténként a Dürer nagytermében koncerteket adnak. (B. T.)

Kész a pécsi program

Elfogadta a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program jövő évi tervét a város közgyűlése csütörtökön. A döntés értelmében mintegy 130 pillérprogramra, illetve rendezvénysorozatra 1 milliárd 842 millió forintot költenek, a kínálat azonban bővülni fog a partnervárosok és civil szervezetek produkcióival. Olyan kiemelkedő eseményeket terveznek, mint a Bauhaus vagy a Nyolcak csoportja és kortársaik kiállítása, nemzetközi tánctalálkozó, Balkán Világzenei Fesztivál, és Dante Isteni színjátékának balettbemutatója. (MTI)

Ifj. Nagy Zoltán-díj

Ifj. Nagy Zoltán Kossuth-díjas balettművész 2008 márciusában hunyt el, emlékére családja és a Magyar Táncművészeti Főiskola létrehozott egy alapítványt, amely díjat alapított. A NAGY Alakításért Díjat - Kiss László szobrászművész nonfiguratív kisplasztikáját és egy oklevelet - a Magyar Nemzeti Balett művészei kaphatják. A díj odaítéléséről a művész özvegye és édesapja - Soós Erika és Nagy Zoltán balettművész - valamint az alapítvány kuratóriuma közösen dönt. Az elismerést első alkalommal 2009. június 12-én, ma adják át. (Munkatársunktól)

Elmarad a Kaiser Chiefs

Technikai okok miatt elmarad a június 19-re, a Papp László Budapest Sportarénába meghirdetett Kaiser Chiefs koncert - tájékoztatták a szervezők lapunkat. Az együttes reméli, hogy valamikor pótolni tudják a koncertet, de egyelőre nincs új időpont, ezért a belépőket július közepéig visszaváltják a jegyirodákban. (S. M.)

Új Pankkk-pályázatok

85 millió forint értékben írtak ki pályázatot klubkoncertekre, első nagylemezekre és tehetségkutató versenyekre a hazai könnyűzenei életet felpezsdíteni hivatott Pankkk keretében. A beadási határidő mindhárom pályázat esetében 2009. június 22., részletek a www.pankkk.hu honlapon. (S. M.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.