Cseresznyés joghurtos tallérok

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 2 személyre:

Öntethez: 250 g érett cseresznye, 2 ek. barna nádcukor, 2 ek. joghurt

Tallérokhoz: 15 dkg tönkölyliszt, 1 kk. búzasikér, 5 ek. joghurt, 1 dl tej, 0,5 dl olaj

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd a cukorral együtt kis lángon fedett edényben 20 percet főzzük.

A tészta hozzávalóit mixerrel jól összekeverjük, sűrű mártás állagú kell hogy legyen.

A serpenyőt előmelegítjük és a közepébe 2 evőkanál tésztát teszünk, majd mindkét oldalát megsütjük.

A "cseresznyelekvár" felét pépesre turmixoljuk, majd elkeverjük 2 evőkanál joghurttal.

Négy-öt db tallért helyezzünk egymásra, a rétegek közé tegyünk 2-2 teáskanállal a joghurtos öntetből s a végén a tetejére a "cseresznyelekvárból".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.