Cseresznyés joghurtos tallérok
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 személyre:
Öntethez: 250 g érett cseresznye, 2 ek. barna nádcukor, 2 ek. joghurt
Tallérokhoz: 15 dkg tönkölyliszt, 1 kk. búzasikér, 5 ek. joghurt, 1 dl tej, 0,5 dl olaj
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd a cukorral együtt kis lángon fedett edényben 20 percet főzzük.
A tészta hozzávalóit mixerrel jól összekeverjük, sűrű mártás állagú kell hogy legyen.
A serpenyőt előmelegítjük és a közepébe 2 evőkanál tésztát teszünk, majd mindkét oldalát megsütjük.
A "cseresznyelekvár" felét pépesre turmixoljuk, majd elkeverjük 2 evőkanál joghurttal.
Négy-öt db tallért helyezzünk egymásra, a rétegek közé tegyünk 2-2 teáskanállal a joghurtos öntetből s a végén a tetejére a "cseresznyelekvárból".