Ropogós pite földieperrel

Hozzávalók (1 adag): 150 g sima liszt, 3 db tojás, 20 dkg barna nádcukor, 20 dkg földieper, 0,5 zacskó sütőpor, 2 ek. zsemlemorzsa, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 3 ek. víz

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A tojássárgáját, a cukrot, az olajat és a vizet mixerrel jól összekeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport.

A tojásfehérjét lágy habbá verjük, és a tésztához keverjük.

Egy 30 cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kiolajozzuk majd a tésztát beleöntjük.

A földiepreket egyenletesen elosztva a tészta tetejére rakjuk, majd megszórjuk barna nádcukorral.

A sütőt 170 oC-ra állítjuk s a tésztát 25 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.