Ropogós pite földieperrel
Hozzávalók (1 adag): 150 g sima liszt, 3 db tojás, 20 dkg barna nádcukor, 20 dkg földieper, 0,5 zacskó sütőpor, 2 ek. zsemlemorzsa, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 3 ek. víz
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A tojássárgáját, a cukrot, az olajat és a vizet mixerrel jól összekeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét lágy habbá verjük, és a tésztához keverjük.
Egy 30 cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kiolajozzuk majd a tésztát beleöntjük.
A földiepreket egyenletesen elosztva a tészta tetejére rakjuk, majd megszórjuk barna nádcukorral.
A sütőt 170 oC-ra állítjuk s a tésztát 25 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.