Röviden

Nézőpont Váltás Filmszemle - tizedszer

A Nonprofit Média Központ Alapítvány 2009. június 5-én rendezi meg X. Nézőpont Váltás Filmszemléjét, melyen látás-, hallás-, mozgássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő alkotók munkáit (dokumentum-, portré- és kisjátékfilmek) mutatják be, összesen nagyjából 20, egyenként 3-10 perc hosszú alkotást. A helyszín: DocuArt mozi, Budapest IX., Ráday utca 18. (Munkatársunktól)

Balatoni pszichó Sas Tamástól

Szélcsend címmel új filmet forgat Sas Tamás rendező. A Csikesz Judit forgatókönyve alapján készülő háromszereplős dráma egy balatoni vitorláson játszódik, és három nő (Kováts Adél, Pálmai Anna és Kovács Patrícia alakításában) viszonyrendszerére összpontosít. A szélcsend miatt nyílt vízen rekedt vitorlás zárt terében felszínre kerülnek a kevésbé idilli témák, sebek és fájdalmak. A rendezői koncepció szerint pszicho-thrillerrel van dolgunk, amely a tervek szerint 90-100 perc hosszú lesz, és ősszel kerül a mozikba. (Munkatársunktól)

Latinovits a Várnegyedben

Latinovits Zoltán otthon és a színpadon, fotókon, filmen, színészbulin nótázva - mindez látható és hallható azon a kiállításon, amely Gyászunk a színészkirályért címmel nyílik csütörtökön Budapesten, a Várnegyed Galériában (I., Batthyány u. 6.). A tárlaton bemutatják Keleti Éva fotóművész 1971-ben készített sorozatát, amelyet a színészpár, Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva otthonában készített; e fényképekből eddig csak néhány darabot ismerhetett a közönség. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.