Spárgás ropogós

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 18 perc

Hozzávalók: 30 db zöldspárga (kb. 500 g), 2 ek. reszelt parmezán, 0,5 db mozzarella, ,2 tk. szárított bazsalikom

A tésztához: 150 g finom durumliszt, 1,5 tk. sütőpor, 0,5 tojás, 0,25 tk. kurkuma, 4 ek. joghurt, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só

A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, majd sós vízben 15 percet kis lángon félpuhára főzzük.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 6 részre osztjuk, mindegyikből 4 cm átmérőjű hengereket formázunk, majd nyújtófával kinyújtjuk. A tésztára egyenletesen rászórjuk a parmezánt, bazsalikomot, majd apró csipetnyi nagyságú darabokat a mozzarellából.

Egy-egy darab spárgát teszünk keresztbe a tésztára, ráhajtjuk a tésztát és elvágjuk a hajtás végén, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a spárga.

A végén vékonyan megkenjük a maradék tojással a rudacskák tetejét.

A előmelegítet (180 oC ) sütőben 17 percig sütjük, addig, amíg ütögetésre nem kong egy kicsit.

Miután megsült, nedves konyharuhával letakarva langyosra hűtjük, majd fólia alatt hagyjuk teljesen kihűlni, hogy finomra puhuljon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.