Spárgás ropogós
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 18 perc
Hozzávalók: 30 db zöldspárga (kb. 500 g), 2 ek. reszelt parmezán, 0,5 db mozzarella, ,2 tk. szárított bazsalikom
A tésztához: 150 g finom durumliszt, 1,5 tk. sütőpor, 0,5 tojás, 0,25 tk. kurkuma, 4 ek. joghurt, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, majd sós vízben 15 percet kis lángon félpuhára főzzük.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 6 részre osztjuk, mindegyikből 4 cm átmérőjű hengereket formázunk, majd nyújtófával kinyújtjuk. A tésztára egyenletesen rászórjuk a parmezánt, bazsalikomot, majd apró csipetnyi nagyságú darabokat a mozzarellából.
Egy-egy darab spárgát teszünk keresztbe a tésztára, ráhajtjuk a tésztát és elvágjuk a hajtás végén, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a spárga.
A végén vékonyan megkenjük a maradék tojással a rudacskák tetejét.
A előmelegítet (180 oC ) sütőben 17 percig sütjük, addig, amíg ütögetésre nem kong egy kicsit.
Miután megsült, nedves konyharuhával letakarva langyosra hűtjük, majd fólia alatt hagyjuk teljesen kihűlni, hogy finomra puhuljon.