Diós-hagymás kenyér

Előkészítési idő: 20 perc

Kelesztés: 5+30 perc

Sütési idő: 45 perc

Hozzávalók 4 személy részére (4 db kenyér): 150 g finomliszt, 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 50 g friss élesztő, 100 g durvára tört dió, 1 db vöröshagyma, 2 kk. tengeri só, 1 kk. cukor, 3 dl víz

Az élesztőt apróra morzsoljuk, majd elkeverjük a cukorral, 2 dl 40 oC-os vízzel, és 50 g liszttel majd letakarjuk és 5 percig pihentetjük.

A hagymát nagyon apróra felaprítjuk és a dióval együtt az élesztős liszthez adjuk, elkeverjük majd a többi liszttel, 1 dl vízzel, sóval jól összegyúrjuk.

A tésztát 4 részre osztjuk, zsemléket formázunk, két helyen ferdén bevágjuk, majd egy tepsibe, sütőpapírra tesszük, letakarjuk és 30 percet kelesztjük.

A előmelegítet (200 oC ) sütőben 40-45 percig sütjük, addig, amíg ütögetésre nem kong egy kicsit. Miután megsült, nedves konyharuhával letakarva langyosra hűtjük, majd fólia alatt hagyjuk teljesen kihűlni, hogy finomra puhuljon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.