GY. I. K.

Szállás, utazás, mozizás, sportolás, parkolás és evés-ivás. Gyakran ismételt kérdések a Pannónia fesztiválról, amiket tudni szeretnél, de nem mertél megkérdezni.

Wakeskate-bemutató és mozi a fesztiválon

A Pannónia Fesztivál területén a zenei programokon kívül rengeteg más szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Ezek nagy részének a hatalmas helyen elterülő sportsziget ad majd otthont, ahol temérdek sport- és játéklehetőség várja majd a kalandvágyókat. Természetesen a vízifoci-, strandröplabda- és a tollaslabdapályák sem maradhatnak ki, illetve egy pingpong- és csocsóváros is kialakításra kerül. Az extrém sportok rajongói kipróbálhatják a monociklit, azaz egykerekű kerékpárt, megleshetik a BMX- és triálbemutatókat, sőt, bárki tekerhet is a sáncokkal, ugratókkal felvértezett pályán. Igazi ritkaság pedig a wakeboardpálya lesz, amihez két 5 méter széles és 30 méter hosszú medencét építenek fel a szervezők. Itt a kötött pályás wakeboardozást, illetve a magyar fejlesztesű wakeskate-lést lehet majd kipróbálni. A wakeskate a wakeboard és a gördeszkázás kereszteződéséből jött létre, azaz deszkás cipőben történik a vízen siklás egy érdes felületű deszkán. Ráadásul maga a sportág kifejlesztője várja majd a helyszínen az érdeklődőket, és persze látványos bemutatókat is tart majd.

A sportok iránt kevésbé rajongó fesztiválozók is rengeteg program és látnivaló közül szemezgethetnek, lesz például mozisátor, ahol főleg magyar játékfilmeket, dokumentum-, illetve rövidfilmeket vetítenek majd. A kultúrára vágyók megvásárolhatják a városlátogatói jegyet, ami mindössze 500 Ft-ba kerül, és Várpalota összes múzeumát, kiállítótermét és a Thury-várat is megtekinthetik vele. A fesztiválra visszaérkezéskor ráadásul egy korsó sörre is vendégül látják őket a szervezők. Várpalota és a Cseri-parkerdő között 100 forintos jeggyel közlekedhetnek a fesztivál különbuszjáratával. Aki biciklivel jön a fesztiválra, a 112 hektáros Cseri-parkerdőben túrakerékpározhat, ha meg letenné a bringát, a több száz férőhelyes bicikli- és motortárolóban megteheti.

Mennyi a belépő?

A szervezők kizárólag kétfajta bérletet árulnak: 2600 forint, ha valaki négy napig bulizik, és 2100 forint, ha csak péntektől, azaz a második naptól. Mozgássérülteknek, vakoknak és 12 éven aluliaknak a látogatás ingyenes.

Hol tudok jegyet venni?

Belépő országszerte a lottózókban és a Ticket Expressnél kapható. Ha regisztrálod magad a www.pannoniafesztival.hu oldalon, biztosan bejutsz a fesztiválra. Sőt, amenynyiben a regisztrációs papírt hozod magaddal, és részt veszel a helyszíni játékban, egy oldtimer Pannónia motorkerékpárt nyerhetsz.

Mikor indul a fesztivál?

Kapunyitás május 28-án 15 órakor.

Mikor ér véget a fesztivál?

Június 1-jén hajnalban érnek véget a programok, de marad időd a regenerálódására is: a Cseri-parkerdő területét nem kell rögtön elhagynod, keddig józanodhatsz még a helyszínen. Ráadásul a kiszáradástól sem kell majd félned, mert egy büfé is veled marad addig.

Mettől meddig érvényesek a jegyek?

A 4 napos jegy május 28-án 15 órától érvényes, és a hétfői lábadozás is benne van. A 3 napos jegy pedig május 29-től, azaz péntek reggel 8 órától érvényes, és szintén tartalmazza a hétfői regenerációs napot.

Mit nem vihetek magammal a fesztivál területére?

Semmilyen élelmiszert, italt, cigarettából maximum egy dobozzal, kábítószert, szúró-, vágó-, illetve ütőeszközöket, fegyvernek látszó tárgyat. Kivétel a vízipisztoly. Illetve a vízipipa is megengedett, de kizárólag dohánnyal.

Hogyan foglalhatok szállást?

A legtöbb segítséget a szálláshely kiválasztásában a www.varpalota.hu oldal turisztikai részén találhatsz, illetve a www.szekesfehervar.hu és a www.veszprem.hu oldalak ugyanezen részein.

Hogyan jutok el a fesztiválra?

Budapestről vonattal a Déli pályaudvarról, busszal a Népligeti Buszpályaudvarról, autóval Székesfehérvárig az M7-esen vagy a 7-es úton, Fehérvártól a 8-as számú főút visz Várpalotára, onnan pedig a helyszínre. A városon túlmész egy kilométert a Mol-benzinkútig, a mellette induló bekötőút pedig elvisz a fesztiválig.

A vonalain Várpalotáig vagy Pétfürdőig 50 százalékos retúrjegyet válthatsz. A fesztivál helyszínén a információs pultjánál pecsételtesd le a jegyet, csak így érvényes hazafelé is. Eredetileg 100 kilométer alatt 3 napig érvényes egy retúrjegy, de a a fesztiválozóknak ezt az időszakot kiterjesztette 4 napra.

Hogyan jutok el a fesztivál területére a városból?

A várpalotai vasútállomásról a buszpályaudvar érintésével fesztiválbuszok közlekednek, a menetjegy ára 100 forint.

Be lehet-e menni lakóautóval a fesztivál területére?

Lakóautóval a fesztivál előtti parkolóban lehet megállni, ha van szabad hely.

Kutyát vihetek magammal?

Kutyát és vadászgörényt bevihetsz, ha nálad van az oltási könyve, illetve a póráz és a szájkosár is.

Csomag- és kerékpármegőrző lesz-e a területen?

Több száz férőhelyes aszfaltozott kerékpár- és motortárolóban hagyhatod ott a kétkerekűt ingyen. Természetesen csomagmegőrző is lesz, csomagonként 100 forintért vigyázunk a cuccaidra.

Motorral bemehetek a fesztivál területére?

Nem, a motorokat az őrzött kerékpár- és motortárolóban tudod letenni, de felelősséget nem vállalunk értük.

A parkoló őrzött?

Igen. A parkolóőreink mindenben segítenek nektek, ami a biztonságos parkolást illeti, de a járművekért és az azokban felejtett értéktárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni.

Szabad a helyszínen tüzet gyújtani?

Szigorúan tilos!

Kihez fordulhatok, ha segítségre van szükségem?

Központi irodák lesznek több helyen is, és a szervezők megkülönböztető pólót viselnek majd, hogy könnyen megtaláld őket, ha segítségre lesz szükséged.

Hol találom az elsősegélynyújtó helyet?

A bejárattól 100 méterre a véradókamion és a mentőállomás között. De a biztonsági őrök konténereiben is lesznek olyan személyek, akik elsősegélyben tudnak részesíteni.

Hogyan kérhettek információt?

E-mailben az info@mail.pannoniafesztival.hu címen várjuk kérdéseiteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.