Csokis-ropogós korongok
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók: 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 50 g sima liszt, 200 g barna nádcukor, 100 g vaj, 50 g csokoládé, 2 ek. kakaó, 1 db egész szerecsendió, 0,5 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi tengeri só
A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt szerecsendiót jól összedolgozzuk a vajjal, majd amikor már összeállt a tészta, hozzáadjuk a kakaót is, és csak annyira gyúrjuk össze, hogy márványos maradjon a tészta. Ezután egy kb. 3 centiméter átmérőjű hengert formázunk a tésztából, amit késsel 1,5 centiméter vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a korongokat egymástól 3-3 centiméternyire, mindegyik közepébe 1-2 csokoládédarabot szúrunk, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ötlet: többféle ízesítéssel is elkészíthető a korong, például fahéjjal, őrölt zöld kardamommal, csilivel, rózsaborssal.