Habermas Pécs vendége lesz

Jürgen Habermas életművéről hétfőtől kétnapos konferenciát rendeznek a Pécsi Tudományegyetemen (PTE). A 80 éves német filozófus is részt vesz a tanácskozáson, amelyre száznál több hazai és külföldi vendéget várnak. Habermast gyakran nevezték korunk egyik legnagyobb gondolkodójának és az Európai Unió egyik szellemi atyjának. A filozófus demokráciafelfogása a kontinens vezető politikusainak egész sorára volt meghatározó hatással.

Habermas a PTE filozófiai tanszékének vezetője, Boros János meghívására érkezik Pécsre. Mint tőle megtudtuk, a konferencia résztvevői párbeszédet folytatnak a német filozófussal egyebek között a vallás mai szerepéről, a társadalmi igazságosságról, a modern kultúra és a kommunikáció kapcsolatáról és arról, hogy a társadalom milyen kilábalási lehetőségeket kínál a jelenlegi gazdasági krízisből.

Habermas a közelmúltban adott egyik lapinterjújában, amikor a pénzügyi válságról faggatták, aggodalmát így fogalmazta meg: "Leginkább az az égbekiáltó igazságtalanság nyugtalanít, hogy a rendszer kudarcának költségei a legvédtelenebb társadalmi csoportokat sújtják a legkeményebben."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.