Sárgarépás-mangós csatni házi lepényekkel

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

SÜTÉSI-FŐZÉSI IDŐ: 30 perc

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

LEPÉNYHEZ: 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg durum tésztaliszt, 1 kk. száraz élesztő, 1 kk. só, 1,5 dl langyos tej, 1 kk. barna nádcukor

CSATNIHOZ: 1 db mangó, 1 db nagyobb sárgarépa, 2 ek. barna nádcukor, 1 kk. őrölt gyömbér, 0,5-1 kk. őrölt csili, 1 kk. őrölt zöldkardamom, 2 ek. citromlé, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt.

Hagyjuk 5 percig állni, hozzáadjuk a lisztet, jól összegyúrjuk, majd lefedjük és pihentetjük 1 órát.

A sárgarépát egy edényben puhára pároljuk, a mangót apró kockákra vágjuk, 2/3-át a sárgarépához adjuk, majd turmixgépben pépesítjük.

A pépet visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket és a maradék mangót. Felforraljuk, és kis lángon 5 percig főzzük, lefedjük, majd félretesszük.

A tésztából diónyi méretű golyókat készítünk, 2 milliméter vastagra nyújtjuk, és egy forró serpenyőben először az egyik oldalát kb. 30 másodpercig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát sütjük kb. 50 másodpercig, míg meg nem pirul. Aztán ismét megfordítjuk, és sütjük még egy kicsit az elsőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.