Rukkolás sajttal töltött rottyantott palacsinta
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc
SÜTÉSI IDŐ: 30 perc
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE: 150 gr feta jellegű sós sajt (balkáni sós, bolgár sirene, feta), 150 gr mozzarella (2 db golyó), 50 gr rukkola, 10 ek. joghurt, 2 kk. szárított bazsalikom, 2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
PALACSINTATÉSZTÁHOZ: 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 5 dkg simaliszt, 2 db tojás, 3 dl tej, 2 dl szénsavas ásványvíz, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, só
Elkészítjük a palacsintatésztát, majd palacsintákat sütünk.
Közben elkeverjük a sós sajtot 2 evőkanál olajjal, 2 evőkanál joghurttal és a bazsalikommal.
A mozzarellát apró darabokra tépjük, a rukkolát felaprítjuk.
A sós sajttal megkenjük a palacsintát, teszünk néhány mozzarellát hosszában a közepére, megszórjuk rukkolával és összetekerjük, majd egy kivajazott jénai edénybe tesszük.
A végén a maradék sajtot elkeverjük 8 evőkanál joghurttal és a palacsinták tetejére kenjük.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 15 percig sütjük, tálalás előtt megszórjuk rukkolával.
Előételként, főételként, melegen vagy hidegen is fogyasztható.