Humor által élesen látnak Szegeden

Többek között az elmúlt százötven év karikatúráiból válogat a Móra Ferenc Múzeum pénteken nyíló Humor által élesen című kiállítása, a látogatók találkozhatnak itt a különböző korszakok komikus műfajaival a XIX. századi élclapoktól kezdve egészen a mai háromdimenziós animációs filmekig.

Az augusztus végéig látható tárlat nemcsak a grafika- és a sajtótörténetbe vezeti be a látogatókat, hanem irodalomtörténeti adalékokkal is szolgál, hiszen a rajokon feltűnnek a huszadik század nagy nyugatos alakjai. A kiállításon a régi korok alkotásai mellett láthatók a kortárs művészek, a mai "nagy öregek", a középgeneráció és fiatal képzőművészek rajzai is.

A Kultúrpalotában nyíló tárlat azonban jóval több mint egy karikatúrakiállítás. Láthatók itt a Kossuth-díjas Haraszty István mobilszobrai csakúgy, mint kivetítőn a szegedi Tóth Pál "Paja" animációs filmjei. A bemutatandó mintegy száz alkotást a Móra múzeum saját gyűjteménye mellett a békéscsabai Munkácsy múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a szegedi Somogyi könyvtár anyagából válogatták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.