110 ezer aláírás a Zöld Pardonért

Hatalmas mennyiségű, több mint százezer támogató aláírás született a Zöld Pardonért, amelynek ráadásul egy jelentős része a XI. kerületből származik. Az óriási társadalmi megmozdulást kiváltó ügyben szeptember 22-én dönt az önkormányzat, de addig is minden érdeklődő megtekintheti az aláírt íveket, ha megkeresi az újbudai önkormányzat épülete előtt parkoló, Zöld Pardon feliratú kispolszkikat.

Újbuda Önkormányzata 2011. szeptember 22-én dönt a Zöld Pardon további sorsáról. A testületi ülésen eldől, hogy maradhat-e jelenlegi helyén vagy engedély hiányában kénytelen bezárni. Az önkormányzati képviselők kényelmes helyzetben hozhatják meg a döntésüket, hiszen ez alkalommal a kerület lakosainak véleménye házhoz érkezik.

A Zöld Pardon sorsa körüli bizonytalanság rengeteg embert ösztönzött arra, hogy valamilyen formában kifejezzék támogatásukat a hely mellett. Összességében több százezren jelezték szimpátiájukat a Facebookon, regisztráltak a Zöld Pardon pártfogói honlapjára, illetve mentek el a Zöld Pardon mellett tartott szimpátiatüntetésre.  

A legtöbben azonban nevüket, címüket vállalva, aláírásukkal adtak hangot véleményüknek, hogy a Zöld Pardonnak maradnia kell. A támogató aláírások száma egész nyáron át gyarapodott, míg szeptember 21-ig összesen 110.910 db gyűlt össze. A számok tükrében nem túlzás kijelenteni, hogy a budapestiek nagy része a Zöld Pardon mellé állt.

A XI. kerületből különösen sokan írták alá az íveket: arányaiban nézve a legtöbb aláírás innen származik. Újbuda lakói közül 9.377-en adták nevüket, hogy kifejezzék akaratukat, amit az önkormányzat képviselői semmiképpen sem hagyhatnak figyelmen kívül. A Zöld Pardon egyébként a mai napon kezdeményezte, hogy a képviselők nyilvános ülésen tárgyaljanak a közterület-használati szerződés meghosszabbításáról.

Az aláírási íveket minden érdeklődő - beleértve a kerületi választópolgárok akarata iránt figyelmet tanúsító önkormányzati képviselőket is – megtekintheti, hiszen szeptember 21-től a döntés napjáig ott lesznek az újbudai önkormányzat (XI. Bocskai út 39-41.) épülete előtt parkoló, Zöld Pardon feliratú kispolszkikban - tájékoztatta lapunkat a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda

Koncertek a Zöld Pardonért
Koncertek a Zöld Pardonért
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.