101 százalékon a Budapest Bábszínház

Megtartotta kiemelkedő látogatottsági eredményeit a Budapest Bábszínház a 2014/2015-­ös évadban. A 390 előadását több mint 98 ezer néző látta, ami az előző szezonnal megegyező, 101 százalékos látogatottságot jelent. A színház alapfeladatának tekinti a gyermek­ és ifjúsági korosztály megismertetését a színházzal, ugyanakkor a műfaj hagyományainak ápolása mellett a kísérletezésre is nagy hangsúlyt fektet.

A színház művészei közül Kovács Mariannát Aase­-díjjal, Blasek Gyöngyit a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki. Az évadzáró társulati ülésen két díjat adtak át. A társulat szavazatai alapján a Havas–B. Kiss­-díjat Pallai Mara színész, a Kovács József­-díjat Fekete­ Zsila Andrea, a gazdasági titkárság vezetője kapta.

A 2015/2016­-os évad első felének bemutatói közül az óvodásoknak szól a Beatrix Potter meseregényéből készült Nyúl Péter (rendező: Ellinger Edina), az alsó tagozatosok – részben új szereposztással – ismét láthatják Lázár Ervin klasszikusát, A legkisebb boszorkányt, az ifjúsági és felnőttkorú közönségnek pedig a Trafóban, a Természetes Vészek Kollektívával együttműködésben készül az Oidipusz­-karantén (rendező: Veres András).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.