100 millió jut digitalizálásra - keddig lehet pályázni

Idén is 100 millió forint állami forrás áll rendelkezésre az art mozihálózat digitális fejlesztésének pályázati támogatására, amelyre a települési önkormányzati tulajdonú, fenntartású vagy települési önkormányzati támogatóval rendelkező művész mozik pályázhatnak. Keddig.
Az art mozik digitalizálására 2011 óta évi rendszerességgel hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárságat. A digitalizálás az art mozik fennmaradását jelenti, hiszen 2013. január elseje óta a filmforgalmazók csak digitális hordozókon terjesztik a filmeket.

Az egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás felső határa pályázatonként 12,5 millió forint. A támogatás feltétele, hogy a pályázó legalább 25 százalékos önrészt vállaljon, továbbá a fejleszteni tervezett mozinak meg kell felelnie az art mozikra vonatkozó jogszabályi feltételeknek.

A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy a támogatott mozitermet a fejlesztés igazolt befejezésétől számított két éven keresztül art moziteremként működtetik. A pályázaton azok a többtermes art mozik is igényelhetnek támogatást, amelyeknek már van digitális vetítőberendezéssel ellátott termük.

A pályázati dokumentációt november 25-éig lehet benyújtani a Magyar Államkincstár területi intézményéhez. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.