Washington messze van

- Minél kevesebb kormány és kormányzás, annál jobb – mondják sokan Amerikában. Kentuckyban pedig még többen. Washington nagyon messze van innen, és a helyiek úgy gondolják, ez jól is van így. Ők itt sokkal jobban el tudják dönteni, mi legyen az iskolával és a kórházzal, hová kell csatorna és út.

Anyák egy Másik Országból

Egy maroknyi asszony összefogott az Egyesült Államokban, és megtanult blogot írni.

Egyre szegényebbek az afro-amerikaiak

Hiába a jogegyenlőség, az amerikai fehér és a fekete családok közötti vagyoni különbség jelentősen, közel ötszörösére nőtt az elmúlt három évtized során derül ki a Brandeis Egyetem felméréséből, melyet a The Guardian ismertet.

A bevándorlási kérdések megosztják az amerikai társadalmat

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapnak Amerikában a bevándorlás szabályozására vonatkozó politikai kérdések.

Idősebbek, képzettebbek és hajadonok a modern anyák

A mai anyukák képzettebben, később és nagyobb arányban vállalnak házasságon kívül gyermeket, mint húsz évvel ezelőtti nőtársaik egy nemrég közzétett amerikai kutatás szerint.

 

A növekvő államadósság miatt aggódnak az amerikaiak

A Gallup friss felmérése szerint az Egyesült Államok polgárai a terrorizmus mellett az egyre növekvő államadósságot tartják az országot leginkább fenyegető veszélyforrásnak.

A megkérdezettek negyven százaléka vélekedett úgy, hogy az államadósság mértéke rendkívül komoly kockázatokat hordoz az Egyesült Államokra nézve - pontosan ugyanannyian, ahányan a terrorizmus miatt aggódnak. A május végi felmérés további érdekessége, hogy az amerikaiak harminc százaléka úgy gondolja, hogy a növekvő egészségügyi kiadások is súlyosan veszélyeztetik az ország jólétét. Az amerikaiak a belpolitikai problémákat, egyebek között az illegális bevándorlás és a faji ellentétek következményeit tartják a legkevésbé veszélyesnek - írja a globusz.net.

A felmérésből az is kiderül, hogy a jobboldali szavazók általában aggasztóbbnak ítélik meg a kockázatokat és a fenyegetéseket, mint a baloldal hívei. Különösen a terrorizmus és az államháztartási hiány kérdésében jelentős a különbség. A globális felmelegedés miatt azonban inkább a Demokrata Párt szimpatizánsainak fő a feje - írja összefoglalójában az amerikai Gallup Intézet.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.