Jobbik: kormányprogramot ír, aki visszaküldi a kérdőíveket

A Jobbik elnökének közlése szerint lezárult a pártja által meghirdetett "valódi nemzeti konzultáció" első szakasza. "Jól választottuk ki a témákat, az egészségügy, az oktatás és a korrupció területét" - mondta Vona Gábor pénteken Gyöngyösön, a sorozatot záró lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki párt vezetője szólt arról, hogy a társadalmi konzultáció az említett témakörökről a kérdőívek kiküldésével folytatódik. Úgy fogalmazott: a Jobbik ma Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, a Fidesz legerősebb kihívója, és reményeik szerint le is váltják 2018-ban a jelenlegi kormányt.

Így mindenki, aki visszaküldi a kérdőíveket, a leendő kormányprogram megírásában vesz részt; a válaszokat november 30-ig lehet visszaküldeni - mondta Vona Gábor.

Véleménye szerint a kormány eltorzította a nemzeti konzultáció fontos, a társadalmi véleményformálásra, a vélemény megkérdezésére alkalmas intézményét, valós társadalmi kérdések helyett propagandaeszközzé tette azt. Ezzel szemben a Jobbik három, valós problémára világító kérdésben hirdette meg a "valódi nemzeti konzultációt".

Beszélt arról is, hogy a népszavazási kampány befejeztével a magyar közéletben is lezárult egy fejezet. Az elmúlt egy évben "a kormány a menekültpolitikába menekült, mindent a migráció szőnyege alá söpört" - fogalmazott, hozzátéve, "a népszavazás kijózanító eredménye" rá kell, hogy ébressze a kormányt: nem lehet mindent ezzel az egy kérdéssel elfedni, szembe kell néznie a válságterületekkel.

Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője, oktatási szakpolitikusa egyebek mellett arról beszélt, hogy az elmúlt hat évben az Orbány-kormány oktatáspolitikája szakmai és finanszírozási szempontból is csődként jellemezhető.

Rig Lajos országgyűlési képviselő, a párt egészségügyi szakpolitikusa közölte: az egészségügyi rendszer 25-30 éve a "semmiből táplálkozik". A rendszer legfőbb rákfenéje az alulfinanszírozottság. Arról is beszélt, hogy bár 500 milliárd forintot költött a kormány kórházfejlesztésekre, az esetek nagy többségében ez csupán a külső felújításokra volt elég, miközben "a küszöbön túl 19. század végi, 20. század elejei viszonyokkal" találkozhatunk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.