Újraindul a kőedénygyártás Hollóházán

Hatvan év után ismét kőedénygyártásba kezdtek Hollóházán, hogy el tudják kerülni az újabb létszámleépítéseket a többségi állami tulajdonú patinás cégnél.

Zsolnay: poltikai okokból visszavont ajánlat

Egyelőre nem lesz kisebbségi tulajdonosa a Zsolnay porcelángyárnak.

Ismét eladó a Zsolnay kisebbségi részvénycsomagja

Újra eladó a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.

Egyelőre a Zsolnay új gazdája sem fizet

A Zsolnay új kisebbségi tulajdonosa, a Közgép sem fizette ki határidőre a pécsi önkormányzatnak járó teljes összeget.

Irányítás a Közgépnél.: új vezetők a Zsolnay Porcelánmanufaktúránál

Beültette embereit a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.

 

Új elnök a Zsolnay élén

Az új tulajdonosi struktúrának megfelelő igazgatósági és felügyelő bizottsági tagokat választott a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. közgyűlése. A cég igazgatóságának döntése szerint a testület új elnöke Németh Miklós lett.

Németh Miklós, a Közgép Zrt. vezérigazgatója lett a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. igazgatóságának elnöke. A Közgép a Manufaktúra-Befektető Kft.-n keresztül május végén szerezte meg a porcelángyár 49 százalékos részvényhányadát, illetve a menedzsmentjogokat biztosító szavazatelsőbbségi részvényeket, a Zsolnay vezetését pedig most alakították át a tulajdonosi struktúra változásának megfelelően. A cég menedzsmentje nem változik, a vezérigazgató továbbra is Péterné Marosy Katalin marad.

A porcelánmanufaktúra közgyűlésén a részvényesek egyhangú döntésével az igazgatóságba három új tagot választottak: Németh Miklóst, Zsigri Ferencet és Mihácsi Jánost. A felügyelő bizottság új tagja Bachmann Bálint lett – derül ki a Közgép közleményéből.

A testületek tagjainak harmadát továbbra is a Pécs Holding adja, az új tisztségviselők mandátuma a régi tagok megbízásához igazodva 2015. szeptember 1-ig tart. Az igazgatóság és a felügyelő bizottság továbbra is javadalmazás nélkül látja el feladatait.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.