Belebukott a rendőrkapitány az ozorai razziába

Az országos rendőrfőkapitány utasítására a Fejér megyei főrendőr visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a razzia után.

11 előállítás 24 órán belül a Sziget fesztiválon

Összesen tizenegy embert állítottak elő a Sziget fesztiválról szombaton a rendőrök, közülük tíznél kábítószergyanús anyagot találtak, egy embert pedig azért fogtak el, mert ellenszegült a jogszerű intézkedésnek - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

Újabb előállítások az ozorai fesztiválon

Újabb 16 embert állított elő a rendőrség az ozorai fesztiválon kábítószerrel visszaélés alapos gyanúja miatt, további egy embert idegenrendészeti őrizetbe vett, a korábbi razzián őrizetbe vettek pedig előzetesbe kerültek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája vasárnap az MTI-vel.

Ozora a jó hírnevét félti

Hitelrontásért pert kíván indítani, és kártérítést követel Ozora polgármestere a településükhöz közeli Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvény szervezőjétől, mert a botrányba fulladt fesztivál a község rossz hírét keltette.

Több kilónyi droggal tartottak haza a fesztiválról

Jelentős mennyiségben találtak kábítószert a vám- és pénzügyőrök egy horvát autóbuszban a letenyei határátkelőnél, a fiatalok az ozorai fesztiválról utaztak haza - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője kedden az MTI-vel.

 

Rekord drogfogás a letenyei határon

Magyarország uniós csatlakozása óta nem találtak egyszerre akkora mennyiségben kábítószert, mint kedd délután Letenyén, az ozorai fesztiválról Abbáziába (Opatija) tartó egyik autóbuszon.

Három horvát rendszámú autóbuszt ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának munkatársai, amely a fesztiválról Horvátországba tartott – számolt be Cséve Szabolcs szóvivő az autópálya-átkelőnél. Az egyik buszon egy utas szándékosan lelocsolta a pénzügyőrt, hogy elterelje a figyelmét, közben pedig egy táskát dobott fel valaki a jármű tetejére.


Mint kiderült, a táskában több mint két kilogramm kábítószer volt, egyebek között amfetaminszármazékok, speed, marihuána, heroin és valószínűleg kokain.
Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta: a busz mintegy 50 utasát leszállították, és a rendőrség bevonásával tételesen is átvizsgálták őket, miközben az autóbuszból rejtekhelyekről további nagy mennyiségű kábítószer került elő. A hosszú ideig tartó ellenőrzés miatt a legtöbben az árnyékba húzódva várakoztak, csomagjaikat az aszfaltra pakolták.


Az utasok mindegyike az ozoraihoz hasonló fesztiválra tartott volna Horvátországba, többségük fiatal, de akad köztük középkorú és 60-70 éves is. Néhány horvát és magyar fiatal mellett számos más országbeli állampolgár is ült a buszon, köztük ausztrál, izraeli, brit, svájci, francia és montenegrói.

A rendőrök és a pénzügyőrök a busz mögött egy pulton, illetve a jármű mellett, az aszfalton vizsgálták és leltározták a nagy mennyiségű kábítószert.

A buszból többek között zacskókba porciózott heroin, hallucinogén varázsgomba került elő, de több bontatlan csomagban volt olyan drog is, amelyet előzőleg valószínűleg lenyelve vagy testüregbe rejtve juttattak be Magyarországra.

Kora este még nem fejeződött be az utasok és a busz ellenőrzése. A kábítószerfogásról pontos adatokat valószínűleg csak szerdán tudnak közölni. Cséve Szabolcs elmondta, az elmúlt néhány napban a hétvégi ozorai fesztiválról Horvátországba utazók között több kisebb fogásuk már volt. Néhány gramm kábítószert több külföldi állampolgárnál is találtak, de egy lefűrészelt csövű, engedély nélküli fegyvert is lefoglaltak a letenyei határátkelőn.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.