Ozora a jó hírnevét félti

Hitelrontásért pert kíván indítani, és kártérítést követel Ozora polgármestere a településükhöz közeli Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvény szervezőjétől, mert a botrányba fulladt fesztivál a község rossz hírét keltette.

Schranz Istvánné (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek küldött keddi közleményében úgy fogalmazott: "nem tűrhetem tovább, hogy településünk imidzsét tovább rontsa a fesztivál körüli negatív sajtó".


A polgármester aláhúzta, településük nevét már egy évtizede jogtalanul használják a szervezők, tekintve, hogy a rendezvényt nem Ozorán, hanem Dád pusztán rendezik, és Dád puszta Fejér, Ozora község pedig Tolna megyében található.

Schranz Istvánné közölte: önkormányzatuk minden tekintetben elhatárolódik a fesztiváltól, és jogi lépéseket tesznek, hogy a rendezvény a település nevét tovább ne használhassa, az eddigi sérelmeikért, hitelrontásért pedig a szervezőket az önkormányzat bepereli, tőlük kártérítést követel.

A múlt héten tartott nagyszabású rendőri akció során a fesztiválról a rendőrség több mint félszáz embert állított elő, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.