Újabb előállítások az ozorai fesztiválon

Újabb 16 embert állított elő a rendőrség az ozorai fesztiválon kábítószerrel visszaélés alapos gyanúja miatt, további egy embert idegenrendészeti őrizetbe vett, a korábbi razzián őrizetbe vettek pedig előzetesbe kerültek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája vasárnap az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a fesztiválon augusztus 9-én, csütörtökön tartott rendőrségi razzián négy embert vettek őrizetbe, 39-et pedig előállítottak és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A rendezvényen az összehangolt akciót követően sem szűnt meg a rendőri ellenőrzés. Pénteken és szombaton "a drogfogyasztásról elhíresült fesztiválon" a hatóság újabb résztvevőket állított elő. Az ellenőrzések során a rendőrség növényi törmelékeket, hasis gyantát és fehér porokat foglalt le, amelyek azonosítása folyamatban van.

A közlemény szerint a bíróság vasárnap elrendelte a csütörtökön őrizetbe vett négy külföldi állampolgár előzetes letartóztatását.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken sajtótájékoztatón számolt be a fesztiválon tartott rajtaütésről, amelyben összesen 480 hatósági ember vett részt. Elmondta, hogy a fesztiválon egy külön "drogutca" volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője külföldi volt. Közölte azt is, hogy a rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. 

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.