Belebukott a rendőrkapitány az ozorai razziába

Az országos rendőrfőkapitány utasítására a Fejér megyei rendőrkapitányság vezetője visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az ozorai fesztiválon tartott csütörtöki rendőrségi razzia után – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rajtaütésen összesen 480 hatósági ember vett részt, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő és kábítószer gyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a fesztiválon egy külön "drogutca" volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője, valamint a négy őrizetbe vett ember is külföldi - jelentette be a szóvivő.  

A rendezvény vasárnapig tart, a rendőrség vizsgálja, hogy idő előtt bezárhatják-e.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő munkájának eredményeként csütörtökön összehangolt akciót hajtott végre a szolgálat, a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Bűnügyi Szakértői- és Kutató Intézet, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Munkaügyi Hivatal munkatársainak segítségével.

A rendőrség 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket fogalt le a helyszínen.

A fesztivál mintegy 50 hektár területén jelenleg is tart a helyszíni szemle és a terület átvizsgálása, mert a rendezvény szervezőinek lovasokkal, motorkerékpárosokkal működtetett "hírlánca" segítségével a rendőri egységek mozgását megérkezésük előtt néhány perccel jelezhették.

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán tartották az első fesztivált. 2005 óta minden évben megrendezik az ozorai fesztivált a Fejér megyei Dádpusztán.

A Magyar Nemzet Online közölte, hogy A Hír Tv Panaszkönyv című műsora buktatta le az Ozora-fesztiválon működő "drogtanyát". A rendezvény területén a rendőrök nem ellenőriztek senkit, csak a Hír TV munkatársának szerdai bejelentését követően léptek a hatóságok. A rendezvény 13 éve működik, ahol "nem érvényesek hazánk törvényei" - írja az mno.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.