Vizsgálták a tubesi radart

A Pécs melletti Tubesre tervezett NATO-radar felépítéséhez szükséges környezeti hatásvizsgálatot elkészítették, a beruházással kapcsolatos valamennyi dokumentum elérhető a tárca honlapján - így cáfolja a zöldombudsman állításait a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Városok füst nélkül

Koppenhága lesz Európa első "szén-dioxid-semleges" nagyvárosa. A városi üvegházgáz-kibocsátás drasztikusan visszafogásában azonban a kontinens zöldenergia-nagyhatalma, Spanyolország az úttörő.

Városi túlélőshow: a komposzt

A városi túlélőshow bemutatja: egy olcsóbb, önállóbb, környezetbarátabb városi élet lehetőségei, apró lépésekben. Videó

Az üvegpalack reneszánsza közeleg

Az európaiak szeretik az üveget, gondosan visszaviszik a boltba. vagy a szelektív gyűjtőkbe dobják. Magyarország kezd felzárkózni, de csak a felét hasznosítjuk újra annak, amennyit az unió 2012-re elvár.

Földgáz helyett érdemesebb LPG-vel fűteni

Nincs olyan nap, hogy ne kerülne szóba a gázellátás biztonsága, illetve az, hogy egyre nagyobb jelentősége lehet az alternatív megoldásoknak. Az egyik új irányt a cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) jelentheti.

 

Greenpeace: esőerdőt pusztít több brit áruház

A The Guardian liberális napilap beszámol róla, hogy a Greenpeace nemrég nyilvánosságra hozott jelentésének köszönhetően indított brazil nyomozás megerősítette: brit áruházláncok beszállítói jelentős mértékben hozzájárulnak az esőerdők kipusztításához.

A Greenpeace három év alatt elkészült jelentése alapján indított brazil nyomozás szerint egyebek között a Tesco, az Asda és a Marks & Spencer több tucat beszállítója folytatott illegális tevékenységet. A hároméves vizsgálat több tucat szabálytalan vagy engedély nélkül működő, az esőerdő kivágásával létrehozott területen működő marhatelepet derített fel. A környezetpusztításban több, a brazil tőzsde vezető cégének számító vállalat is érintett - írja a The Guardian.

A kelet-brazíliai erdőirtások elleni kampányok ellenére 2000 óta további 34 ezer hektár erdő tűnt el
A kelet-brazíliai erdőirtások elleni kampányok ellenére 2000 óta további 34 ezer hektár erdő tűnt el

A brazil vizsgálatot elrendelő ügyész sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy az érintetteknek felelnie kell tetteikért. A The Guardian információ szerint az ügyészség összesen 630 millió fontnyi környezetvédelmi büntetés kiszabását fogja indítványozni 21, Európa számos városába és több áruházláncának szállító farm és vágóhíd ellen, amelyek 150 ezer hektárnyi esőerdőt vágtak ki. A nagy áruházláncok közölték: nem tudtak beszállítóik illegális tevékenységéről.

(forrás: globusz.net)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.