Interneten keresik a megoldást problémáikra a fiatalok

A 25 év alatti fiatalok közül tízből kilenc az interneten keres megoldást problémáira ahelyett, hogy szüleihez fordulna segítségért - derül ki egy friss brit felmérésből.

Több millióan érzik magukat csúnyának a Facebookhoz

Több millióan érzik magukat túl kövérnek vagy csúnyának ahhoz, hogy a valódi fényképüket töltsék fel a Facebookra, így sokan inkább háziállatuk, vagy jóképű barátjuk képét teszik közzé a saját nevük alatt.

Tilos az internetes kommunikáció az ukrajnai irodákban

Egyre több helyen tilos az ukrajnai irodákban a közösségi portálok (például a Facebook) és az internetes telefonáló programok (Skype, ICQ) használata - írta a Szegodnya című ukrán napilap internetes változata.

Internet és mobil 80 év felett is

Német szakértők szerint az időseknek sem kell megijedniük az új kommunikációs technikától és akár 80 év felett sem késő az internetet vagy a mobiltelefont megtanulni.

Hiányosságok az internetes közösségek adatvédelmében

Önkényesen használják felhasználóik adatait az online közösségi oldalak, mint például a Facebook vagy a MySpace - derült ki egy német tanulmányból.

 

Élőben láthatóak a neten az izlandi vulkánkitörések

Az interneten élőben is követhetik az érdeklődők a hétvégén Izland déli részén aktívvá vált vulkán kitöréseit, de az utazási irodák is lecsaptak a természeti jelenségre: buszos és terepjárós kirándulásokat szerveznek.

Az Eyjafjallajökull gleccser alatt működésbe lépett vulkán kitörési zónájának közelébe egy izlandi távközlési szolgáltató helyezett el két webkamerát. Ezek segítségével, ezen az internetes címen követhetőek figyelemmel élőben a kráter feletti füstoszlopok. A kitörés hetekig vagy hónapokig is eltarthat.

A tudósok attól tartanak, hogy az egyik szomszédos vulkán, a Katla is működésbe lép: a korábbi feljegyzések szerint ugyanis a történelem során az Eyjafjallajökull után a Katla is mindig kitört.

A Katla azonban egyelőre nyugodt. Kitörése súlyos áradásokhoz vezethet, mivel ez a vulkán a nagy tömegű Myrdalsjökull gleccser alatt található.

A természeti jelenség adta lehetőségeket a turizmus is kihasználja: utazási irodák már buszos és terepjárós kirándulásokat, illetve körutazásokat kínálnak Dél-Izland azon területeire, ahonnan jól láthatóak a kitörések.

Az izlandi polgári védelem jelenleg vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a vulkán közelébe lehet-e engedni a turistákat, illetve mennyire lehet garantálni a biztonságukat. Bár a geológusok szerint a vulkán tevékenysége már stabilizálódott, a hatóságok még óva intenek a túl merész kíváncsiskodástól.

A veszélyes zónába lépő személyek figyelmét felhívják arra, hogy mindezt saját felelősségükre teszik. Válságos helyzetben nem számíthatnak azonnali segítségre, mivel ebben az esetben a környező területek lakosságának evakuálása az elsődleges feladat.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.